Najbolja rešenja za negu

Deca mogu zbog inkontinencije da se osećaju posramljeno i uznemireno. Stoga njihovim roditeljima ili negovateljima je bitno ne samo da ona ostanu suva, već i da se osećaju opušteno, srećno i normalno. Ovaj vodič vam ukazuje na ono najbitnije na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine proizvoda za dečiju inkontinenciju.

Osećaj suvoće je najbitniji

Ono što najčešće izaziva zabrinutost kod dece jeste curenje mokraće. Izbor proizvoda sa efikasnom snagom upijanja je presudna stvar za sreću i opuštenost deteta. U asortimanu TENA proizvoda za decu primenjena je FeelDry™ tehnologija koja brzo odvlači mokraću od kože, pa je zagarantovan osećaj suvoće i udobnosti kod deteta. 

Pronađite odgovarajući proizvod

Dete sa slabom bešikom se možda već oseća izdvojeno u odnosu na ostalu decu. Ono ne želi da povrh toga i nosi nešto što ističe njegovo stanje. Potražite proizvode koji će zadovoljiti njegove potrebe uzimajući u obzir sledeće faktore: 
 
  • uzrast
  • veličinu – obim stomaka i nogu
  • stepen inkontinencije – količina curenja 
  • aktivnost – zaštita tokom dnevnih aktivnosti u odnosu na proizvode za noć i spavanje
 
To znači da nije uvek neophodno da kupite proizvod sa najvećim stepenom upijanja, kao i da je možda potrebno da nabavite posebne proizvode za dnevnu i noćnu upotrebu. Vremenom dete može da pređe sa Libero pelena na TENA gaćice. Zbog proizvoda koji više izgleda kao donji veš, dete se može osećati odraslije.
 
Neutralizatori neprijatnih mirisa takođe pomažu detetu da se oseća udobno i sveže, čak i nakon curenja.

Budite nežni prema koži

Nega kože je još jedan važančinilac na koji treba da obratite pažnju kod inkontinencije. Da biste sprečili suvišnu iritaciju dečije kože, usvojite zdrave navike neophodne za negu kože: od korišćenja vlažnih maramica koje efikasno čiste i hidriraju kožu, pa sve do zamene sapuna blagim sredstvima za čišćenje.

Dodatna zaštita za noć

Štitnik za dušek, poput TENA jastučeta, može umanjiti stres koji kod svakoga izazivaju nezgode sa noćnim curenjem mokraće. Kada nameštate dečiji krevet, preko dušeka najpre stavite jedan čaršav, potom štitnik, a zatim još jedan čaršav. Kada dođe do nezgode, onako pospani brzo ćete promeniti posteljinu. Dovoljno je da uklonite gornja dva vlažna sloja. Takođe je dobro da pri ruci imate čistu pidžamu za dete.