Kvalitetna nega je ekonomična

Kao roditelju ili negovatelju deteta sa inkontinencijom, dobrobit deteta vam je apsolutno na prvom mestu. Osim što ne znate kako da se izborite sa situacijom, ponekad dodatni stres mogu da izazovu troškovi nege. Nije u pitanju samo novac, već vreme koje trošite na ovakve nezgode, a koje biste radije kvalitetno proveli sa svojim detetom. Ulaganje u proizvode koji odgovaraju potrebama deteta i situaciji u kojoj se nalazite može da donesu uštedu na duže staze. 

Ređa curenja znače i ređe presvlačenje

Sigurna zaštita i efikasno osiguranje suvoće smanjuju broj curenja. To znači da ćete trošiti manje vremena na preobuku i pranje, manje proizvoda za jednokratnu upotrebu, pa ćete samim tim i smanjiti troškove. 

Sprečite suvišno nadraživanje kože

Uvek se opredelite za kvalitetne, dermatološki testirane proizvode. Ne samo da će koža zbog njih biti meka i zdrava, već nećete morati više da bacate kupljene proizvode koji nadražuju kožu deteta.

Osigurajte poverenje

Pronalaženje pravog proizvoda takođe predstavlja ogromnu prednost, ne samo za fizičko, već i za emotivno zdravlje deteta. Efikasna zaštita sa brzim upijanjem sprečava vlažnost i curenja. Dete se zbog toga oseća sigurno i udobno, a samim tim i opušteno i srećno.

Zaštita štedi vreme i novac

Osim u suvu zaštitu gaćica i pelena (na lepljenje ili na navlačenje), takođe je dobro uložiti u TENA podlogu (štitnik za dušek) koji će upiti sve tragove mokrenja u krevet. Zahvaljujući njoj, dušek će duže trajati, a imaćete i manje posla noću oko zamene posteljine. Stvar je u tome da na dušek stavite jedan čaršav, potom podlogu, a zatim još jedan čaršav. Kada to uradite, dovoljno će biti da skinete gornja dva sloja kada dođe do nezgode i krevet će biti delimično namešten. 
 

Isplanirajte vašu kupovinu

Još jedan način na koji možete da uštedite vreme i novac za bitnije stvari je da u kupovinu idete sa spiskom kojeg ćete se pridržavati. Tako ćete kupiti samo ono što vam je zaista potrebno i izbeći implusivnu kupovinu. Kada treba da izaberete odgovarajući proizvod za inkontinenciju za dete, uzmite u obzir njegove specifične potrebe koje zavise od godina, visine, težine i aktivnosti deteta.

Finansijska pomoć

U nekim zemljama možete da zatražite finansijsku pomoć za kupovinu proizvoda za inkontinenciju koji su prepisani vašem detetu. Da biste saznali više o tome, kao i da li imate pravo na to, razgovarajte sa lekarom ili profesionalnim negovateljem.