Martinova ispovest

Pročitaj Martinovu ispovest o tome kako izgleda reći partnerki da imaš problem sa nevoljnim curenjem mokraće.

MOKRENJE NA SVAKIH POLA SATA. JE LI TO NORMALNO?

Martin , 42

U početku sam imao racionalna objašnjenja. Popio sam previše kafe. Popio sam nekoliko piva sinoć. Napolju je zaista hladno. Ali kada je počelo da curi i nakon odlaska u toalet, postalo je očigledno da moram da se suočim sa problemom.

Ne znam kada je to počelo. Verovatno sam neko vreme nesvesno poricao da postoji problem. Pomisao na to mi nije padala na pamet. Kada konačno jeste, i dalje sam poricao. ? Ma daj! To se dešava samo starcima, a ja nisam star.

U početku sam samo stavljao papirne maramice u donji veš. Bilo je svega nekoliko kapi, tako da sam uspevao da se snađem do sledećeg odlaska u toalet. Ali, nakon izvesnog vremena počeo sam da koristim suprugine uloške. Oni su samolepljivi i ostaju na mestu u donjem vešu, ali ne mogu mnogo da upijaju. Brinuo me je i neprijatan miris. 

Zbog takve situacije sam postajao sve svesniji problema i nesigurniji u sebe. Počeo sam da se udaljavam od supruge. Trudio sam se da odemo u krevet u različito vreme. Intimnost nije dolazila u obzir.

Konačno sam smogao snage da joj kažem. Tada se sve promenilo. Ali, ne onako kako sam zamišljao. Nisam siguran šta sam očekivao. Možda da će smatrati da nisam dovoljno muško. Međutim, prvo što mi je rekla bilo je da joj je laknulo što nemam ljubavnicu! Ha! Možete li da poverujete? To nas je zapravo dodatno zbližilo. Mogućnost da razgovaram sa nekim o tome predstavljala je pravo otkrovenje.

Nagovorila me je da posetim lekara koji me je pregledao i ispitao da li imam rak prostate. Nemam ga. Preporučio mi je više kretanja i vežbe za bešiku i dao mi je štitnike posebno prilagođene muškarcima. Sad imam u ormanu celo pakovanje i svakako su udobniji nego ženini ulošci. Nije trebalo da čekam toliko dugo da kažem ženi, ali bolje ikad nego nikad. Laknulo mi je kad sam joj rekao. Shvatio sam da nemam čega da se stidim i da postoje brojna rešenja za probleme sa mokrenjem.