Izlazak iz kuće sa nevoljnim curenjem mokraće

Mnogi muškarci koji imaju problem sa nevoljnim curenjem mokraće brinu u vezi sa uključivanjem u društvene aktivnosti. Strah od nevoljnog curenja mokraće može da predstavlja prepreku, ali sa dobrom pripremom možeš da se zaštitiš od curenja mokraće i ostaneš siguran u sebe.

men in football field after game

Evo nekoliko praktičnih saveta koji će ti pomoći da izađeš i živiš život kakav želiš, bez brige o problemima oko mokraćne bešike koji bi mogli da te sputavaju.

Komplet za bezbrižan izlazak

Razmisli šta može da ti bude potrebno da bi se osećao samouvereno i zaštićeno tokom celog dana, a zatim osmisli sopstveni komplet koji će sadržati te stvari. Tvoj komplet može da sadrži apsorbujući štitnik ili zaštitni donji veš, vlažne maramice ili rezervni donji veš, zavisno od tvojih planova za taj dan. Već i saznanje da uz sebe imaš komplet sa stvarima koje ti mogu pomoći tokom dana, smanjiće stres i pružiće ti osećaj sigurnosti.

Proizvodi za inkontinenciju za muškarce

Saznanje koja vrsta proizvoda je najbolja za tebe je neophodno da bi se osećao zaštićeno i sigurno. Ako na promer imaš blago curenje sa svega par kapi ili mali mlaz, onda je svakodnevna upotreba zaštitnih uložaka za tebe bolji izbor od apsorbujućih štitnika. Ako vidiš da kod tebe curi više od nekoliko kapi, možda je bolje da investiraš u zaštitu sa većom moći upijanja. TENA Men nudi širok asortiman proizvoda za zaštitu od nevoljnog curenja mokraće. Pogledaj naše stranice sa proizvodima i odaberi šta ti najviše odgovara.

Higijena

Nevoljno curenje mokraće može da izazove nadraživanje kože i neprijatne mirise. Zato je neophodno da se na zahvaćenim područjima održava higijena uz pomoć vode ili vlažne maramice. Problem neprijatnih mirisa se može ukloniti uz pomoć proizvoda za mušku inkontinenciju ili unošenjem veće količine vode. Unošenjem više vode mokraća se razvodnjava i manja je mogućnost da će se osećati neprijatni mirisi.

Planiraj unapred

Ako si nervozan zbog nevoljnog curenja mokraće dok si van kuće, ponesi sa sobom nekoliko apsorbujućih štitnika. Mali su, a često i pojedinačno upakovani pa će diskretno stati u tvoje džepove. Ako ideš na neko novo mesto, raspitaj se gde je najbliži toalet da ne bi brinuo kada ti bude vreme za odlazak u toalet.

Povezani članci

Inkontinencija – uvod

Svaki četvrti muškarac stariji od 40 godina* pati od nevoljnog curenja mokraće, tj. inkontinencije. Najbolji put do rešenja je razumevanje šta je inkontinencija.

Vežbe za dno karlice

Kontrola mokraćne bešike može da se popravi uz pomoć odgovarajućih vežbi. Vežbe za mišiće dna karlice, tzv. Kegelove vežbe, mogu da preduprede ili smanje probleme sa nevoljnim curenjem mokraće ili pomognu u njihovoj kontroli.