Saveti

Uživaj u kvalitetnom životu uz savete u vezi sa curenjem mokraće od muškaraca koji znaju o čemu govore. Sakupili smo sve potrebne informacije direktno od stručnjaka.

Saveti

Hidriranje

Hidriranje

Ne smanjuj unos vode. Možda misliš da će smanjen unos tečnosti sprečiti nevoljno curenje mokraće, ali će to samo dovesti do dehidracije i mogućnosti da mokraća postane gušća. Gušća mokraća može da dovede do infekcija mokraćne bešike, a to svakako ne želiš.
Umerenost

Umerenost

Okidači kao što su kofein, alkohol i veštački zaslađivači mogu da povećaju učestalost potrebe za mokrenjem. Ne brini, ne moraš da se odrekneš ovih stvari, ali će ti puno pomoći npr. smanjenje kofeina.
Ostavi pušenje

Ostavi pušenje

Već znaš da pušenje nije dobro za tvoje zdravlje, ali dodatni razlog može pomoći da ga ostaviš. Na primer, da li si znao da pušenje može da pogorša probleme sa urinarnim traktom? Da ne govorimo o tome da kašalj, koji ide uz pušenje, pogoršava nevoljno curenje mokraće.
Opuštenost

Opuštenost

Stres nikada nije prijatan, posebno što može da izazove nevoljno curenje mokraće ili da ga pogorša. Primenom tehnika opuštanja, kao što su vežbe disanja i meditacija, možeš da poboljšaš kontrolu nad svojom mokraćnom bešikom.

Ispovesti

Evo saveta o uzimanju tečnosti koji je meni pomogao. Smanji unos tečnosti nekoliko sati pre nego što pođeš na spavanje.

Ken

67

Ispovesti

Ne želim da moje kolege primete iskorišćene uloške u kanti za otpatke u toaletu, zato ih umotavam u toalet papir pre nego što ih bacim.

Trevor,

42