Ulošci za inkontinenciju za muškarce – koliko često treba da ih menjate?

Kada patite od inkontinencije, važno je koristite adekvatne proizvode. Ali, jednako je važno obezbediti pravilno korišćenje tih proizvoda. TENA ulošci za muškarce imaju diskretnu konstrukciju prilagođenu muškarcima i nude značajnu zaštitu od curenja i neprijatnih mirisa. Što se tiče upotrebe, evo nekoliko konkretnih odgovora na pitanja koliko često treba menjati uloške, kako lečiti iritaciju kože i koliko često treba da menjate uložak noću.

Koliko puta treba da promenite uložak?

Uopšteno govoreći, 3–5 promena dnevno je u redu. Ali, to zavisi od faktora kao što su stanje kože, količina tečnosti i vrsta proizvoda za inkontinenciju za muškarce koji koristite. Najvažnije je uvek promeniti korišćeni proizvod za inkontinenciju pre nego što se prepuni tečnošću. Na ovaj način se izbegavaju iznenadna curenja i problemi sa higijenom kože koji mogu dovesti do neprijatnih mirisa, dermatitisa i infekcija.
 
Uložak koji nosite treba da bude prilagođen vašim potrebama. Obavezno odaberite odgovarajuću veličinu, moć upijanja i vrstu uloška i vodite računa da bude postavljen tako da dobro prianja na područje prepona. TENA nudi široku paletu uložaka za muškarce, za različite potrebe, životne stilove i moći upijanja.
TENA Men apsorbujući štitnik Level 1 i Level 2

TENA ulošci za muškarce

Ostanite suvi i držite sve pod kontrolom, danju i noću. Obezbeđuju dobro i prijatno nošenje, a uz to i odličnu zaštitu.

Zašto neki muškarci menjaju suve uloške?

Iako svi upijajući proizvodi kompanije TENA nude udobnost i kontrolu neprijatnih mirisa, svaka osoba je drugačija, pa neki muškarci – posebno oni sa aktivnim životnim stilom – mogu odlučiti da češće menjaju uloške.
 
Čak i ako uložak nije nimalo mokar, možda ćete želeti da ga povremeno promenite kako biste se osećali živahno i sveže. Radite ono zbog čega se najbolje osećate. Samo zapamtite: prilikom promene uloška očistite i zaštitite kožu u predelu međice pomoću odgovarajućih proizvoda.

Kako smirujete nadraženost kože?

Duže izlaganje vlazi može prouzrokovati ojede na koži, zbog čega je važno promeniti uložak za inkontinenciju pre nego što se prepuni. Ako dođe do iritacije, prvo operite kožu odgovarajućim proizvodima, a zatim je osušite peškirom. Kada ta površina bude čista i suva, nanesite neku zaštitnu kremu koja pomaže u zaceljivanju i smirivanju kože. Ako se iritacija nastavi, obratite se svom lekaru.

Kako menjati uloške za inkontinenciju noću?

Noć je druga priča. Spavanje je jako važno za zdravlje svakog muškarca, a korišćeni proizvod za inkontinenciju treba da vam obezbedi miran, a ne isprekidan san.
 
Ključ ugodnijeg sna je veća moć upijanja. Na primer, TENA Men Level 2 sa svojom dvostrukom zonom sigurne apsorpcije može vam pomoći da ostanete suvi, sačuvate samopouzdanje i držite sve pod kontrolom i danju i noću.

Niste sami

kod muškaraca je izuzetno česta i normalna pojava, ali je ipak prisutna uporna društvena neprihvatljivost. U kompaniji TENA naporno radimo na suzbijanju ovih negativnih predstava i unapređenju prihvatanja. Ako patite od inkontinencije a niste posetili lekara, zapamtite da traženje pomoći ustvari predstavlja znak snage. Poveravanje nekome od vaših bližnjih takođe može biti ogromno olakšanje.
 
Konačno, uz korišćenje adekvatnih proizvoda bićete spremni da se nosite sa svakodnevnim izazovima bez brige o curenjima. Što se tiče toga koliko često treba menjati uloške za inkontinenciju, setite se a) da uvek promenite uloške pre nego što se prepune i b) da održavate intimno područje suvim, čistim i zaštićenim – radi zdravije kože i bolje kontrole.