Pobedite curenje Kegelovim vežbama

Najefikasnije vežbanje

Da li ste znali da je samo pet minuta vežbi za dno karlice dnevno dovoljno da se značajno smanji – možda čak i potpuno otkloni? Jednom kad se naviknete, možete da ih radite bilo gde, bilo kada i nikad nije kasno da ih započnete.
 
Fitnes za dno karlice, korak po korak:
 
  • Počnite tako što ćete vežbe da radite u ležećem položaju. Tako ćete lakše da efikasno stežete mišiće. 
  • Da biste izolovali prave mišiće, počnite sa stezanjem mišića oko završnog dela creva. Zatim nastavite stezanjem oko vagine i mokraćnog kanala. Nastavite da stežete kao da imate nešto u vagini. Zadnjica i bokovi treba da budu opušteni. Stežite dve sekunde, a zatim opustite na dve sekunde. Ponovite to što više puta možete.
  • Jako stezanje. Stegnite mišiće dna karlice što jače možete. Zadržite pet sekundi. Opustite se pet sekundi. Ponovite 5-10 puta. 
  • Stezanje za povećanje izdržljivosti. Stegnite srednjom jačinom i izdržite tako koliko možete. Pokušajte da izdržite 60 sekundi. Ovo uradite svaki put nakon što završite seriju jakih stezanja. 
  • Brzo stezanje. Stegnite što jače možete na dve sekunde. Opustite na dve sekunde. Ovo ponovite 5-10 puta dnevno – i svaki put kad osetite da ćete da kinete, kašljete ili da se smejete.