Margareta, 60, o životu sa inkontinencijom

„Život mi se na momenat učinio zaista teškim”

Margaretina ispovest

„Ja sam 60-godišnjakinja koja voli kampovanje i roštiljanje sa prijateljima. Nisam nikad ni pomislila da će curenje mokraćne bešike predstavljati prepreku mojoj ljubavi prema boravku u prirodi. Čak i najmanje zadovoljstvo, kao što je čitanje omiljene knjige na tremu mi je postalo gnjavaža. Oduvek sam se radovala vikendima u prirodi, zadovoljavajući svoju potrebu za avanturom, ali nažalost, to se promenilo. Bilo mi je teško da uživam u trenutku, kada sam svaki čas morala da gledam gde mi je najbliži toalet. Saznala sam da je curenje kod mene nastalo kao posledica lečenja zračenjem, koje sam primala tokom terapije za rak. Ponosna sam što sam dobila tu bitku, ali sam uskoro morala da se suočim sa novim izazovom – slabošću bešike.
 
Kao koordinator programa za pomoć veteranima beskućnicima, mnogo vremena sam provodila na putu, putujući kroz Kentaki. Provodeći sate u automobilu u toku dana bez pristupa toaletu, nisam znala kako da izađem na kraj sa hitnim potrebama za pražnjenjem mokraćne bešike i curenjima, pa mi je zbog toga samopouzdanje znatno opalo. Sa jakom željom da se nađem onima kojima sam potrebna, bila sam očajna do te mere da sam razmišljala da napustim posao zbog neprijatnosti koje mi je izazvala .
 
Očajnički tražeći rešenje, razgovarala sam sa prijateljicom koja je takođe iskusila slabost bešike, isto kao posledicu terapije zračenjem. Njen onkolog joj je rekao za jastučiće za inkontinenciju, specijalno napravljene za sve vrste curenja. Preporučila mi je da probam proizvode kompanije TENA.
 
Jedno vreme sam izbegavala da probam jastučiće, jer nisam bila sigurna da su oni pravo rešenje za mene. Međutim, u borbi da povratim kontrolu nad svojim životom, prihvatila sam savet svoje prijateljice i probala besplatan uzorak jastučića TENA. Tada to nisam shvatala, ali našla sam novog prijatelja za putovanja! Impresionirana time koliko je taj proizvod porozan i diskretan, mogla sam da se zaputim bilo gde bez brige da će me curenja usporiti. Najvažnije od svega, stigla bih tamo gde sam krenula izgledajući i osećajući se sveže. Zahvaljujući kompaniji TENA, mogu da nastavim da radim posao koji volim sa samopouzdanjem.
 
Sa borbom protiv raka iza sebe i vraćanjem svoje slobode, drago mi je da sam iskoristila sredstva koja postoje, kao što su ona kompanija TENA, koja su mi omogućila da budem ono što jesam, komunikativna i predusretljiva žena.”