Koliko često treba da menjate uložak?

Adekvatni proizvodi mogu znatno da olakšaju život sa inkontinencijom, a podjednako je važno obezbediti da se ti proizvodi koriste na pravi način. Ulošci kompanije TENA nude vam odličnu zaštitu od curenja i neprijatnih mirisa, a ako želite da znate koliko često treba menjati uloške, kako tretirati iritaciju kože ili koliko često treba da menjate uložak tokom noći, evo nekoliko konkretnih odgovora.

Koliko puta treba da promenite uložak?

Po opštem pravilu, trebalo bi da menjate uloške 3–5 puta dnevno. To zavisi od osobe do osobe i od različitih faktora, kao što su stanje kože, količina tečnosti i vrsta proizvoda koji koristite. Važno je uvek zameniti korišćeni proizvod za inkontinenciju pre nego što se prepuni tečnošću. Tako ne samo da ćete sprečiti neželjeno curenje, već i izbeći probleme sa higijenom kože koji mogu dovesti do neprijatnih mirisa, dermatitisa i neprijatnih infekcija.

Takođe je važno da vaš uložak bude prilagođen vašim potrebama. Pažljivo odaberite odgovarajuću veličinu, moć upijanja i vrstu uloška i vodite računa da bude postavljen tako da dobro prianja na područje prepona.  TENA nudi široku paletu uložaka za različite potrebe, životne stilove i moći upijanja.

TENA-Article-How-often-change-pad-TENA-Discreet-pads-TENA-Level-1-shields-500x500.png

TENA ulošci za muškarce i žene

Ostanite suvi, sigurni i samouvereni, danju i noću. Dizajnirani tako da budu sigurni i udobni nošenje, sa neverovatnom zaštitom.

Zašto neke osobe menjaju suve uloške?

Telo i koža svake osobe su različiti. Iako su svi proizvodi za inkontinenciju kompanije TENA mekani, upijaju tečnost i kontrolišu neprijatne mirise, neki korisnici će ipak želeti da češće menjaju uloške – posebno oni sa aktivnim životnim stilom. Čak i ako niste osetili veće curenje, redovna promena uloška može vam pomoći da sačuvate osećaj udobnosti. Radite onako kako vam najviše odgovara. Ne zaboravite da prilikom promene uloška očistite i zaštitite osetljivu kožu u predelu međice pomoću odgovarajućih proizvoda, kao što su TENA vlažne maramice ili krema za tuširanje.

Kako smirujete iritaciju kože?

Dugotrajno izlaganje vlazi može prouzrokovati iritaciju i lezije kože. Zbog toga je važno često menjati uložak za inkontinenciju pre nego što se prepuni – što više možete da održavate suvoću, to bolje. 
 
Ako se iritacija ipak pojavi, vodite računa da je pravilno lečite. Prvo pažljivo operite kožu, koristeći prave proizvode, a zatim je osušite peškirom. Kada ta površina bude čista i suva, nanesite zaštitnu kremu koja pomaže u zaceljivanju i smirivanju kože. Ako se iritacija nastavi, obratite se svom lekaru. 

Kako menjati uloške za inkontinenciju noću?

Period noći je druga priča. Spavanje je jako važno za vaše zdravlje, a korišćeni proizvod za inkontinenciju treba da vam obezbedi miran, a ne isprekidan san. 
 
Za bolji i ugodniji san, isprobajte noćne uloške. Noćni ulošci TENA za žene, kao što je TENA Discreet Normal Night, imaju posebnu zaštitu za ležeći položaj i specifičnog su oblika i dužine radi veće moći upijanja tečnosti u ležećem položaju. Takođe, imaju veću ukupnu moć upijanja, pa možete da nastavite da spavate neometano, probudite se sveži i zamenite uložak ujutru. 
 
Veća moć upijanja noću je takođe od ključnog značaja za muškarce. Na primer, TENA Men apsorbujući štitnik Level 3 sa svojom dvostrukom zonom sigurne apsorpcije može vam pomoći da ostanete suvi, sačuvate samopouzdanje i držite sve pod kontrolom i danju i noću.

Niste sami.

Iako je u različitim oblicima izuzetno česta, njena i dalje prisutna društvena neprihvatljivost može biti vrlo neprijatna. U kompaniji TENA naporno radimo na suzbijanju ovih negativnih predstava i unapređenju svesti i prihvatanja. 
 
Ako patite od inkontinencije a niste posetili lekara, zapamtite da je traženje pomoći znak snage, a ne slabosti. Poveravanje prijatelju ili voljenoj osobi, čak i ako vam u početku možda deluje strašno, može doneti i ogromno olakšanje. Konačno, uz korišćenje adekvatnih proizvoda bićete spremni da se nosite sa svakodnevnim izazovima bez brige o curenju.
 
Kada je reč o tome koliko često treba menjati uloške za inkontinenciju, vodite računa da uvek promenite uloške za inkontinenciju pre nego što se prepune i održavajte intimno područje suvim, čistim i zaštićenim kako biste očuvali prirodno zdravu kožu. 

Ako želite da se dodatno informišete, sledeći članci vam mogu biti od koristi: