Izgleda da se nalazite u <country>

Idite na vas TENA sajt za lokalne informacije.

Šta je uzrok mokrenja u krevetu i nokturije?


Mokrenje u krevetu ili noćno mokrenje je nevoljno mokrenje u toku spavanja u uzrastu kad ne bi trebalo da je problem ostati suv tokom noći. Nokturija je učestala potreba za mokrenjem tokom noći.

Žena koja spava


Mokrenje u krevetu i nokturija kod odraslih

Uzroci učestalog mokrenja noću, kao i mokrenja u krevetu kod odraslih obično nisu isti kao kod dece. Važno je napomenuti da se mokrenje u krevetu obično naziva noćno mokrenje kad je reč o odraslima.
 
Učestalo mokrenje može da znači da telo stvara više mokraće usled određenih hormonskih promena, problema sa bubrezima, bolesti ili uzimanja lekova. To može dovesti do noćnog mokrenja, a ako morate jednom ili više puta da ustajete noću da biste urinirali, onda se radi o takozvanoj nokturiji. Kod starijih osoba je uobičajeno da ustaju jednom ili dvaput noću zbog mokrenja.
 
Kod muškaraca, nokturija se obično vezuje za uvećanu prostatu. Hiperaktivni mišići mokraćne bešike, ili neko drugo prikriveno zdravstveno stanje, mogu dovesti do učestalog mokrenja noću bez obzira na godine i pol. Imajte u vidu da prekomerni unos tečnosti, posebno onih koje sadrže kofein, može da utiče na učestalost odlaska u toalet.

TENA je tu za vas

Da biste utvrdili uzrok noćnog mokrenja i nokturije, posavetujte se sa svojim lekarom. Bez obzira na uzrok, ili ozbiljnost i učestalost ove poteškoće u vezi sa mokrenjem u krevetu, naši proizvodi vam pomažu da živite što je normalnije moguće.

Briga o vama

TENA Lady

Za žene koje se suočavaju sa nevoljnim curenjem mokraće.
Smeđokosa žena se smeši kameri

TENA Men

Za muškarce koji se suočavaju sa nevoljnim curenjem mokraće.
Sredovečni muškarac sa bradom smeši se kameri

Briga o drugima

Nega bližnjih

Za sve vas koji brinete o bližnjima koji se suočavaju sa inkontinencijom.
Starija žena i njena mlađa rođaka uživaju u međusobnom društvu

TENA Deca

Za roditelje čija deca imaju urinarnu inkontinenciju.
Četvorogodišnja devojčica začuđeno i radoznalo posmatra sve oko sebe

What are cookies?

Lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet.