Kako da se nosite sa slabošću bešike tokom intimnosti

Da – i dalje možete uživati u seksu

Curenje mokraće tokom odnosa je češće nego što mislite i dešava se ženama bilo koje starosti. Količina i učestalost curenja može znatno da varira u zavisnosti koji tip slabosti bešike imate i postoji nekoliko stvari koje možete da uradite da biste ih smanjili ili čak izbegli u potpunosti. Možda je najvažniji savet da razgovarate sa svojim partnerom. Uz poverenje i razumevanje, lakše je održati intimnost u vezi.
 
Kako izbeći curenje mokraće u toku odnosa:

  • Ispraznite mokraćnu bešiku. Pražnjenjem mokraćne bešike pre odnosa možete značajno smanjiti rizik od curenja. Takođe pomaže izbegavanje pića kao što su čaj, kafa i alkohol.
  • Vežbe dna karlice. Studije su pokazale da žene koje redovno rade Kegelove vežbe imaju manji rizik od curenja tokom odnosa. Takođe, vežbanje mišića dna karlice može vam pružiti intenzivnije orgazme. 
  • Probajte da promenite položaj. Neki položaji za vreme odnosa prave manji pritisak na mokraćnu bešiku i mokraćni kanal.

Razgovarajte sa lekarom. Možda zvuči očigledno, ali nemojte se stideti da porazgovarate sa svojim lekarom o urinarnoj inkontinenciji u toku odnosa. Curenje mokraće se može lečiti i vaš lekar vam može dati praktičan savet ili vas uputiti kod specijaliste.