Izgleda da se nalazite u <country>

Idite na vas TENA sajt za lokalne informacije.

Vežbaj kontrolu

Uz pomoć pravih vežbi možeš da smanjiš nevoljno curenje mokraće. Ove vežbe jačaju mišiće dna karlice, kao i tvoju mokraćnu bešiku. Zajedno će poboljšati tvoju kontrolu nad mokraćnom bešikom i pomoći ti protiv nevoljnog curenja mokraće.
Stezanje

Stezanje

Probaj vežbe za mišiće dna karlice da bi kontrolisao nevoljno curenje mokraće. Jednostavno steži i vežbaj odgovarajuće mišiće da bi ojačao mišiće dna karlice. Možeš to da radiš bilo gde, zato počni odmah!
Ikonica Vežbanje

Vežbe

Pre nego što počneš, moraš da nađeš mišiće koje treba da aktiviraš. Najlakši način da to postigneš je da stegneš iste mišiće koje koristiš da bi sprečio curenje gasova. Kad god stežeš te mišiće, vežbaš upravo mišiće dna karlice. Pomoću sledećih vežbi možeš da poboljšaš snagu i izdržljivost svojih mišića, što ti pomaže u sprečavanju nevoljnog curenja mokraće.

Ikonica Snaga

Snaga

Stegni mišiće dna karlice i zadrži sekund ili dva. Odmori se 10 sekundi, a zatim ponovi vežbu deset puta. Pokušaj da ne stežeš mišiće zadnjice, butina ili stomaka dok radiš ovu vežbu.

Ikonica Izdržljivost

Izdržljivost

Koristi istu tehniku kao za vežbanje snage, ali umesto ponavljanja kratkih kontrakcija, stegni mišiće na 10 sekundi i ponovi to 10 puta. Opusti se 20 sekundi nakon svakog ponavljanja.

Ikonica Otpor

Otpor

Povećaj uspeh dodavanjem otpora trbušnih mišića dok radiš vežbe snage i izdržljivosti.

Ikonica Jake kontrakcije

Profesionalni savet: Jake kontrakcije

Smatraš da si savladao navedene vežbe? Pokušaj da što brže snažno stegneš mišiće dna karlice i odmah ih opusti. Ponovi do 10 puta.

Upamti, za dobre rezultate treba vremena i biće potrebno par nedelja da primetiš poboljšanje. Do tada radi ove vežbe svakodnevno.

Ikonica Kontrola bešike

Kontrola bešike

Uspostavi ponovo kontrolu nad svojom mokraćnom bešikom tako što ćeš planirati odlaske u toalet i paziti na količinu unete tečnosti. Na primer, ako popiješ litar i po tečnosti na dan, potpuno je normalno da ideš u toalet do 8 puta dnevno. Ukoliko imaš potrebu da mokriš češće, koristi navedene vežbe za dno karlice da bi ponovo stekao kontrolu.

Prednosti vežbanja

Ispovesti

Vežbe brzo postaju svakodnevna rutina

Dejvid,
48

Fizičke prednosti vežbanja

  • Povećana kontrola bešike
  • Jačanje tela i uma
  • Smanjenje nivoa stresa
  • Bolji seksualni život

Ispovesti

Postao sam svoj lični trener. Upornost se isplatila.

Ričard,
66