Kako je mala promena dovela do značajnog poboljšanja

Pročitajte kako su u jednom domu za stare poboljšali negu i uštedeli novac zahvaljujući programu „TENA Services“ i TENA savremenim proizvodima za zaštitu pri inkontinenciji.

Ušteda: 2,5 x godišnjeg budžeta za uloške

Procenat smanjenja troškova

 • Pranje posteljine i veša 40,2%

  Smanjeno isticanje urina smanjuje i količinu posteljine, peškira i odeće za pranje. Štedi se i energija.

 • Tretman kože 73,1%

  Lakoća materijala, brzo upijanje i izuzetna nepropustljivost smanjuju pojavu oboljenja kože. Manja potrošnja je bolja i za okolinu.

 • Isticanje urina 40,2%

  Vrhunski dizajn koji prati oblik tela i izuzetan nivo apsorpcije sprečavaju isticanje urina.

 • Promena uložaka 3,1%

  Bržom promenom ergonomičnijih uložaka ostaće više vremena za suptilniju negu. Utvrdila i verifikovala agencija Locomotion BV.

 • Ulošci 13,2%

  Troškovi na uloške su smanjeni jer dugotrajnija zaštita podrazumeva manju potrošnju uložaka po štićeniku i po danu. Troškovi odlaganja otpada su takođe niži jer smanjena potrošnja proizvoda podrazumeva manje otpada i štete po okolinu.

Zuwe Zorg je holandska zdravstvena ustanova koja je sarađivala sa kompanijom TENA u cilju smanjenja posledica inkontinencije na život štićenika doma i zdravstvenih radnika koji tu rade. Posebna pažnja je bila posvećena smanjenju godišnjih troškova.

Učestvovalo je otprilike 400 štićenika, a proces je podrazumevao potpuni prelazak na najsavremenije i najinovativnije TENA proizvode za zaštitu pri inkontinenciji: TENA Flex, TENA Pants i TENA Lady. Zuwe Zorg je sve vreme, od početnog planiranja i obuke osoblja do obezbeđivanja sredstava za merenje rezultata i pisanje izveštaja, imala podršku programa „TENA Services“.

Kliknite na vezu u nastavku da biste čuli celu priču koju će vam ispričati Tom van de Pol, upravnik zdravstvene ustanove Zuwe Zorg.