Praktična briga i podrška

 

Dijagnostika i pomoć pacijentima u primarnoj zdravstvenoj zaštiti

U odeljku o inkontinenciji i pacijentu možete da pronađete korisne smernice koje će vam pomoći da efikasno procenite stanje i započnete lečenje inkontinencije. Na osnovu njih možete pacijente da informišete o dostupnim mogućnostima lečenja simptoma koji im prouzrokuju probleme. 

Osim toga, možete pacijente i članove porodice koji ih neguju da usmerite na odgovarajuće odeljke ovog sajta: TENA Žene, Muškarci i Briga o bližnjima. Kada pacijenti i članovi njihove porodice posete dati odeljak, u njemu mogu da pronađu mnoštvo korisnih informacija koje će im pomoći da uvide šta oni sami mogu da učine povodom ovog zdravstvenog problema.

 

Nega štićenika domova za stare

Pomoć pri inkontinenciji je od presudnog značaja za dobrobit štićenika domova za stare. Stoga je to jedan od najvažnijih zadataka koje obavljaju zaposleni u domu za stare. Osim toga, ova obaveza oduzima najviše vremena i često je jedna od fizički najzahtevnijih dužnosti.

Uz pravilnu negu, inkontinencija će se lakše kontrolisati, pa će samim tim štićenicima biti ugodnije i vratiće im se osećaj dostojanstva i nezavisnosti. Naravno, i zaposlenima će biti lakše.

Program TENA Services može olakšati organizaciju obuke o nezi pojedinaca na osnovu dobrih iskustava iz prakse koja smo u proteklih 40 godina stekli u više od 20 000 zdravstvenih ustanova širom sveta. Na taj način ćete postići sledeće:

Bolju dobrobit štićenika

Štićenicima se ukazuje pravilna i celodnevna nega i zaštita u cilju očuvanja njihove nezavisnosti, dostojanstva, bezbednosti i udobnosti. U skladu sa tim, biće im ugodnije, lakše će da se snalaze u društvu, a psihičko zdravlje neće biti narušeno.

Manje opterećenje zaposlenih

Nega pojedinaca smanjuje opterećenje zdravstvenih radnika. Štedi se dragoceno vreme za bitniji, ličniji kontakt sa štićenicima, a osim toga će zaposleni svakako biti zadovoljniji svoji radnim mestom.

Smanjeni ukupni troškovi

Naposletku, negom pojedinca zasnovanom na preciznoj proceni stanja štićenika se smanjuje potrošnja proizvoda, broj i intenzitet epizoda isticanja mokraće, neophodnost pranja posteljine i veša, kao i slučajevi nastanka kožnih bolesti koje su u vezi sa inkontinencijom. Dakle, celokupni troškovi doma za stare će biti niži.

Ako su vam potrebne detaljnije informacije ili vas zanima naš program obuke, kontaktirajte nas.