Neka kućna nega svima bude prijatnija

Pružanje kvalitetnije kućne nege čuda čini kada je reč o zdravlju i dobrobiti pacijenata. Osim toga, neverovatno se odražava na budžet.

Pacijentima kod kojih je prisutna inkontinencija je dosta često potrebna celodnevna nega u domu. Međutim, šta se dešava ako postoji bolji način za tretiranje inkontinencije?

Vođenje računa o nezi... i troškovima

Uz pravilnu negu, mnogi pacijenti mogu duže da ostanu u svojim domovima. Time se ne doprinosi samo zdravlju i dobrobiti pacijenata i članova njihovih porodica, već i budžetu određenom za zdravstvo koji je ionako već preopterećen pošto je starije stanovništvo sve brojnije. Prilagođena kućna nega štedi novčana sredstva tako što smanjuje uticaj posledica inkontinencije na živote pacijenata, negovatelja članova porodice i zdravstvenih radnika.

Ušteda u okviru narednih budžeta

I to nije sve. Bez kućne nege se sve više pacijenata u ranijim stadijumima bolesti obraća domovima za stare kako bi dobili celodnevnu negu. A to je izuzetno skuplje u poređenju sa kućnom negom pri čemu se troši samo jedan delić ograničenih novčanih sredstava. Dakle, kvalitetnijom negom se štedi za buduće budžete i manje se troši na sporedne usluge. Na osnovu ove tabele ćete steći jasniju predstavu o tome kako nega utiče na troškove: što pacijent više zavisi od drugih, to troškovi sve više rastu.

Koji je sledeći korak?

Kako da pružite kvalitetniju negu uz niže ukupne troškove? Dozvolite da vam TENA pomogne. Zahvaljujući TENA proizvodima i uslugama, možete da pronađete ravnotežu između troškova i kvaliteta nege i pomoći da kućna nega svima bude prijatnija.