Privatnost

Pravno obaveštenje

Sva imena, logotipi i robne marke predstavljaju vlasništvo kompanije SCA Group, njenih podružnica, izdavača licence ili partnera iz zajedničkih poslovnih poduhvata © 15.10.2000 SCA Group. Sva prava zadržana. Vaše posećivanje ovog sajta i korišćenje informacija koje se nalaze na njemu regulisani su uslovima našeg pravnog obaveštenja. Dodatne detalje možete pročitati u našim smernicama o privatnosti.

PAŽLJIVO PROČITAJTE OVE USLOVE PRE NEGO ŠTO POČNETE DA KORISTITE INFORMACIJE KOJE SE NALAZE NA OVOM SAJTU.

Materijale na ovom web sajtu (u daljem tekstu „sajt“) obezbedila je kompanija SCA Hygiene Products AB (u daljem tekstu „SCA“) u sklopu usluga koje pruža svojim klijentima; ti materijali mogu da se koriste samo u informativne svrhe.

Pojedinačne kopije mogu se preuzimati u skladu sa dolenavedenim odredbama.

Time što preuzimate bilo kakve materijale sa ovog sajta, saglasni ste sa ovim uslovima. Ukoliko niste saglasni sa ovim uslovima, nemojte posećivati ovaj sajt niti preuzimati bilo kakve materijale sa njega.

Informacije o robnim markama

Sva imena, logotipi i robne marke predstavljaju vlasništvo kompanije SCA Group, njenih podružnica, izdavača licence ili partnera iz zajedničkih poslovnih poduhvata.

Žigovi i imena robnih marki koji pripadaju kompaniji SCA mogu se koristiti samo u skladu sa ovim pravnim obaveštenjem ili uz prethodno odobrenje kompanije SCA.

Da bi bilo kakvi žigovi koji pripadaju kompaniji SCA mogli da se koriste u svrhe reklamiranja i promocije proizvoda kompanije SCA, neophodna je odgovarajuća dozvola.

Ograničena upotreba/licenca za jednu kopiju

Celokupan sadržaj na ovom sajtu, uključujući tekst, grafičke elemente, logotipe, ikone dugmadi, slike, audio klipove i softver, predstavlja vlasništvo kompanije SCA (ili vlasništvo dobavljača sadržaja ove kompanije) i zaštićen je švedskim i međunarodnim zakonima o zaštiti autorskog prava. Neovlašćeno korišćenje ili distribucija bilo kakvog materijala sa ovog sajta može da predstavlja kršenje autorskog prava, zakona o zaštiti žiga ili drugih zakona, pri čemu takvo kršenje podleže građanskim i krivičnim kaznama.

Ovaj sajt (niti bilo koji njegov deo) ne sme se reprodukovati, umnožavati, kopirati, prodavati, preprodavati ili na drugi način eksploatisati u bilo kakve komercijalne svrhe koje kompanija SCA nije izričito odobrila. Možete da preuzmete jednu kopiju informacija koje ste pronašli na sajtovima kompanije SCA, i to na jedan računar, isključivo u svrhe lične, nekomercijalne i interne upotrebe (osim ukoliko nemate posebnu pismenu licencu za drugačiji postupak koju ste dobili od kompanije SCA).

Nije dozvoljeno menjati, prenositi ili koristiti te informacije u bilo kakve komercijalne svrhe. Isto tako, iz informacija nije dozvoljeno uklanjati obaveštenja o autorskim pravima, niti druga obaveštenja o vlasništvu. Takođe ste saglasni u tome da ćete sprečiti bilo kakvo neovlašćeno kopiranje tih materijala i preduzeti mere kako bi svi zaposleni u vašoj organizaciji poštovali ova ograničenja.

SCA vam ne daje nikakvo neposredno ili implicitno pravo na bilo koje patente, autorska prava, žigove ili poverljive informacije o trgovini.

ODRICANJE ODGOVORNOSTI

INFORMACIJE KOJE SE OVDE NALAZE DATE SU „TAKVE KAO ŠTO JESU“, BEZ NEPOSREDNE ILI IMPLICITNE GARANCIJE BILO KAKVE VRSTE. KADA SE TO KAŽE, MISLI SE I NA GARANCIJE O MOGUĆNOSTI TRGOVINE, KAO I NA GARANCIJE NEKRŠENJA PRAVA NA INTELEKTUALNU SVOJINU I PRILAGOĐENOSTI BILO KAKVOJ ODREĐENOJ NAMENI. UKOLIKO SCA OBEZBEDI LINKOVE DO WEB STRANICA ODREĐENIH TREĆIH STRANA, TI LINKOVI PREDSTAVLJAJU SAMO POGODNOST ZA KORISNIKA, ODNOSNO SCA NE PREUZIMA NIKAKVU ODGOVORNOST ZA SADRŽAJ I TAČNOST INFORMACIJA NA WEB STRANICAMA DO KOJIH LINKOVI VODE.

KOMPANIJA SCA NI U KOM SLUČAJU NEĆE BITI ODGOVORNA NI ZA KAKVE ŠTETE (PRI ČEMU NE POSTOJI NIKAKVO OGRANIČENJE), UKLJUČUJUĆI ŠTETE NASTALE USLED GUBITKA PROFITA, PREKIDA POSLOVANJA I GUBITKA INFORMACIJA DO KOJIH JE DOŠLO ZBOG KORIŠĆENJA (ILI NEMOGUĆNOSTI KORIŠĆENJA) OVIH INFORMACIJA. OVO VAŽI ČAK I U SLUČAJU DA JE KOMPANIJA SCA BILA OBAVEŠTENA O MOGUĆNOSTI NASTANKA TAKVIH ŠTETA.

SCA neće garantovati tačnost niti potpunost bilo kojih informacija, tekstova, grafičkih elemenata, linkova ili drugih stavki koje se mogu nalaziti u okviru ovih informacija. SCA u svakom trenutku može da promeni sadržaj ili opisane proizvode bez prethodnog obaveštenja. SCA se ne obavezuje da će ažurirati informacije ili druge materijale na ovom sajtu.

Registracije korisnika

Celokupan materijal, informacije i ostala komunikacija koju prenesete ili objavite na ovom sajtu neće se smatrati poverljivim niti ekskluzivnim, smatraće se materijalom za koji se ne isplaćuju honorari i koji je neopoziv, sa mogućnošću potpunog podlicenciranja, i nad kojim niko ne polaže vlasnička prava (u daljem tekstu „komunikacija“). SCA nema nikakve obaveze kad je u pitanju komunikacija.

SCA može po svom nahođenju obavljati sledeće radnje: obelodanjivanje, kopiranje, distribuciju i inkorporiranje komunikacije, kao i njeno korišćenje zajedno sa ostalim podacima, slikama, zvukovima, tekstom i drugim sadržajima u okviru nje, i to u bilo koje komercijalne ili nekomercijalne svrhe.

Ukoliko na ovom sajtu navedete lične podatke (ili ih dostavite kompaniji SCA), to znači da ste saglasni da ih SCA koristi u svrhe procene vaših informacija i marketinga proizvoda i usluga kompanije SCA. Kada se to kaže, misli se i na pravo prenosa podataka u treće zemlje i objavljivanje informacija na Internetu. Kompanija SCA je dužna da obradu ličnih podataka vrši u skladu sa švedskim zakonima, a ukoliko su podaci netačni ili dođe do nekog drugog problema koji se odnosi na njih, možete da kontaktirate SCA.

Ostalo

SCA u svakom trenutku može da izmeni ove uslove, ažurirajući ovaj objavljeni sadržaj.

SCA po svom nahođenju ima pravo da:

(1) promeni ovo pravno obaveštenje.
(2) nadgleda i uklanja objave na sajtu. 
(3) u svakom trenutku prestane sa prikazivanjem sajta bez prethodnog obaveštenja.

Ukoliko se utvrdi da bilo koji član, uslov ili odredba ovog pravnog obaveštenja nisu u skladu sa zakonom, da su nelegalni, nevažeći ili neprimenljivi iz bilo kog razloga, punovažnost i primenljivost preostalih članova, uslova i odredbi ni na koji način neće biti promenjene niti umanjene.


SCA HYGIENE PRODUCTS AB
Incontinence Care Division
SE-405 03 GÖTEBORG
SWEDEN

Tel. +46 31 746 0000

Smernice za obradu ličnih podataka

Cilj kompanije Svenska Cellulosa Aktiebolaget SCA (SCA) jeste da sve osobe čije lične podatke obrađuje SCA budu potpuno uverene da će njihova privatnost biti poštovana i da će prema njihovim ličnim podacima biti postupano na odgovarajući način.

SCA će se ponašati u skladu sa nacionalnim zakonima kojima se kontroliše prikupljanje i korišćenje podataka koji se odnose na pojedince (ličnih podataka); takav zakon je, na primer, švedski Dekret o zaštiti podataka (Personuppgiftslagen 1998:204). Švedskim dekretom o zaštiti podataka reguliše se obrada ličnih podataka, pri čemu se on primenjuje na većinu aktivnosti kompanije SCA.

Informacije

Lični podaci, uključujući imena i adrese koje ste dostavili kompaniji SCA, biće obrađeni ručno, kao i uz pomoć računara.

Lični podaci koje budete naveli biće obrađeni u cilju pružanja informacija i usluga koje ste zatražili, a koristiće ih i odeljenje za marketing i prodaju, kao i sektor za razvoj proizvoda.

U cilju ispunjavanja vašeg zahteva, SCA može da dostavi vaše ime, e-adresu ili poštansku adresu trećim stranama, na primer kompaniji koja obavlja slanje naručenih proizvoda ili distributeru proizvoda. Te kompanije će vam u naše ime pružiti informacije ili isporučiti proizvode koji su vas zanimali.

Moguće je da će dostavljeni podaci biti izvezeni poslovnim partnerima koji se nalaze u zemljama-članicama Evropske unije, kao i u drugim zemljama.

U skladu sa švedskim Dekretom o zaštiti podataka imate pravo pristupa svojim ličnim podacima, kao i pravo na njihovo ispravljanje. SCA će vam omogućiti ta prava koliko god je moguće, uz ispunjavanje svih zakonskih obaveza.

Ovaj sajt sadrži linkove do drugih web sajtova. Mi nismo odgovorni za prakse vezane za privatnost niti za sadržaj na tim web sajtovima.

Ukoliko imate bilo kakva pitanja o obradi ličnih podataka, možete da ih pošaljete na sledeću adresu:

SCA HYGIENE PRODUCTS AB
Incontinence Care Division
SE-405 03 GÖTEBORG
SWEDEN

Možete i da nas pozovete telefonom na broj: +46 31 746 0000