Misija kojoj je posvećena TENA

Naša misija je jasno definisana: poboljšati kvalitet života osoba koje širom sveta žive i rade sa slabom mokraćnom bešikom, odnosno inkontinencijom.

Radi se o ljudima...

Osim što je iznenađujuće česta, inkontinencija se javlja u svim starosnim dobima i ne zavisi nužno od opšteg zdravstvenog stanja. Često se javlja kod osoba u najboljim godinama.

Sama inkontinencija ne mora biti ozbiljan zdravstveni problem, ali tabu vezan za nju može narušiti samopouzdanje. Neprestani strah od slučajnih „nezgoda“ može mnoge stvari koje prihvatamo zdravo za gotovo – recimo, kupovinu, fizičko vežbanje ili uzimanje deteta u naručje – učiniti izvorom strepnje.

Ukoliko se o tom stanju ne brinemo na pravi način, postoji mogućnost da se osobe sa inkontinencijom povuku u sebe, uskraćujući sebi aktivnosti u kojima su najviše uživale.

TENA je predana ideji da to što neki ljudi imaju inkontinenciju, ne sme da ih spreči da vode ispunjen i srećan život. Ta ideja je suština svega što činimo: bez obzira na to da li razvijamo proizvode i usluge, promovišemo najbolje metode brige o osobama sa inkontinencijom u okviru zdravstvenih institucija ili utičemo na svest javnosti.

… i pružanju kvalitetnije nege


Neizbežno je da se u jednom društvu koje stari povećava broj osoba kojima je potrebna aktivna nega, bilo kod kuće, gde o njima brinu njihovi najvoljeniji, ili u profesionalnim ustanovama za negu. Briga o osobama sa inkontinencijom može biti fizički, emotivno i ekonomski zahtevan zadatak za članove njihovih porodica. Želja nam je da pružimo što bolje savete, kao i da obezbedimo najbolju podršku i proizvode kako bismo u najvećoj mogućoj meri unapredili kvalitet života pacijenata i osoba koje brinu o njima.

Sa iskustvom stečenim tokom saradnje sa zdravstvenim radnicima, TENA nastavlja da razvija još efikasnije proizvode, usluge i edukativne materijale kako bi se kvalitet brige o pacijentima unapredio u najvećoj mogućoj meri, istovremeno vodeći računa o potrebama negovatelja i ekonomskim okolnostima vezanim za pružanje zdravstvene nege široj populaciji.