Ko smo mi

Sa preko 40 godina iskustva, TENA se nalazi u svetskom vrhu proizvodnje opreme i pružanja usluga za pomoć pri inkontinenciji pojedincima i službama zdravstvene zaštite u više od 90 zemalja.

U Evropi smo se pozicionirali kao vodeća robna marka (sa 40 % tržišnog udela), a napredujemo i u SAD, istovremeno se šireći u Srednjoj i Južnoj Americi, Indiji, na Dalekom istoku i ostalim područjima u razvoju. Predvodnici smo u razvijanju proizvoda koji zadovoljavaju potrebe pojedinaca, negovatelja, zdravstvenih radnika i zdravstvenih ustanova širom sveta.

TENA je u vlasništvu kompanije SCA. Pored robne marke TENA, u vlasništvu kompanije SCA su i druge poznate robne marke, kao što su Libresse, Nana, Nuvenia i Bodyform (ženska higijena), i Libero i Drypers (pelene). NOTE for local translation. Use local term for “nappy”.

 

Kompanija SCA osnovana je 1929. u Švedskoj (osnivač je bio Ivar Kreuger).  Danas ona ima oko 50.000 zaposlenih, godišnji promet od prodaje iznosi 11,5 milijardi evra. Deonicama kompanije trguje se na berzama u Stokholmu, Londonu i Njujorku. Ako želite da saznate više, pročitajte izveštaj kompanije SCA.