Saveti

Uživaj u kvalitetnom životu uz savete muškaraca koji znaju o čemu govore. Sakupili smo sve potrebne informacije direktno od stručnjaka.
Pametni načini da zadržiš kontrolu

Pametni načini da zadržiš kontrolu

Opusti se i pij tečnost. Opuštenost i dobra hidriranost pomažu da zadržiš kontrolu nad svojom mokraćnom bešikom. S druge strane, pušenje neće pomoći rešavanju problema s mokraćnom bešikom, zato se okani te navike.

Saveti

Hidriranje

Hidriranje

Ne smanjuj unos vode. Možda misliš da će smanjen unos tečnosti sprečiti nevoljno curenje mokraće, ali će to samo dovesti do dehidracije i mogućnosti da mokraća postane gušća. Gušća mokraća može da dovede do infekcija mokraćne bešike, a to svakako ne želiš.

Umerenost

Umerenost

Okidači kao što su kofein, alkohol i veštački zaslađivači mogu da povećaju učestalost potrebe za mokrenjem. Ne brini, ne moraš da se odrekneš ovih stvari, ali će ti puno pomoći npr. smanjenje kofeina.

Ostavi pušenje

Ostavi pušenje

Već znaš da pušenje nije dobro za tvoje zdravlje, ali dodatni razlog može pomoći da ga ostaviš. Na primer, da li si znao da pušenje može da pogorša probleme sa urinarnim traktom? Da ne govorimo o tome da kašalj, koji ide uz pušenje, pogoršava nevoljno curenje mokraće.

Opuštenost

Opuštenost

Stres nikada nije prijatan, posebno što može da izazove nevoljno curenje mokraće ili da ga pogorša. Primenom tehnika opuštanja, kao što su vežbe disanja i meditacija, možeš da poboljšaš kontrolu nad svojom mokraćnom bešikom.

Ispovesti

Evo saveta o uzimanju tečnosti koji je meni pomogao. Smanji unos tečnosti nekoliko sati pre nego što pođeš na spavanje.

Ken
67

Vežbaj kontrolu

Saznaj sve o vežbama koje će ti pomoći da održiš kontrolu.

Vežbe za pomoć kod nevoljnog curenja mokraće tj. inkontinencije

Ask Dr Hilary Jones

Got a question? Ask Dr Hilary Jones or why not check out the most common questions on urine leakage.

Ask Doctor Hilary Jones
Ask the doctor

Ispovesti

Ne želim da moje kolege primete iskorišćene uloške u kanti za otpatke u toaletu, zato ih umotavam u toalet papir pre nego što ih bacim.

Trevor,
42

Get your free TENA sample

Try TENA Men for free with our discreet Keep Control sample pack.

Read more and order

What are cookies?

Lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet.