Šta biste želeli da saznate o inkontinenciji kod dece?

Deca starija od tri godine ne mokre u krevetu, zar ne?

Saznajte istinu

Ovaj odeljak sadrži informacije i savete o inkontinenciji, odnosno o noćnom i dnevnom mokrenju kod dece. Uzevši u obzir najčešće postavljana pitanja, pokušali smo da obuhvatimo sve što bi moglo da vas zanima. Međutim, ako želite da saznate više o tome kako slaba bešika utiče na stariju decu ili na decu sa hendikepom, posetite odeljak briga o bližnjima.

 • Činjenica... ili zabluda?

  Postoji nekoliko netačnih predrasuda u vezi sa inkontinencijom kod dece. Rešite naš brz i jednostavan test i možda ćete otkriti neke iznenađujuće činjenice. Možda ste imali neka pogrešna gledišta kojih niste ni bili svesni.

 • Koji su uzroci slabe bešike kod dece?

  Da li ste znali da svako petnaesto desetogodišnje dete i dalje mokri u krevetu? Saznajte više o uzrocima inkontinencije, uključujući hendikep i dnevno mokrenje.

 • Šta možete da učinite da biste pomogli

  Na raspolaganju su vam mnogi načini na koje možete da pomognete svom detetu da kontroliše situaciju, počev od alarma koji se oglašavaju prilikom mokrenja u krevetu, pa do smanjivanja unosa tečnosti pred spavanje.

 • Šta je zatvor?

  Zatvor se obično opisuje kao otežano ili neredovno vršenje velike nužde, koje može da bude praćeno bolom. Pri tom stolica ne mora da bude tvrda. Pojava zatvora je prilično uobičajena u periodu detinjstva.

 • Najbolja rešenja za negu

  Proizvodi koje izaberete mogu detetu da pruže osećaj udobnosti i da utiču na poboljšanje njegovog opšteg stanja, ali i da vaš zadatak negovatelja učine donekle lakšim.

 • Bolja nega nije nužno i skuplja

  Provodite više vremena sa svojom decom. Saznajte na koje sve načine TENA proizvodi mogu da dovedu do poboljšanja nege koju pružate.

 • Saznajte detalje o opcijama lečenja

  Informacije o tehnikama, proizvodima i lekovima koji mogu da pomognu detetu da uspostavi kontrolu nad bešikom.

 • Vaša pitanja

  Ovde ćete pronaći listu pitanja koja nam često postavljaju roditelji i negovatelji. Pogledajte da li su tu odgovori koje tražite.