Najbolja rešenja za negu

Na šta treba obratiti pažnju kada su proizvodi za inkontinenciju u pitanju?

Možda mislite da su proizvodi za inkontinenciju donekle slični, ali postoje određene funkcije koje mogu značajno uticati na fizičku udobnost i dobrobit osobe o kojoj vodite brigu, a sa druge strane mogu i olakšati vašu ulogu negovatelja. Ovaj odeljak predstavlja praktični vodič u kojem su objašnjeni faktori koji se odnose na zaštitu pri inkontinenciji, a koji mogu da utiču na kvalitet nege i olakšaju brigu o osobi sa inkontinencijom.

Pružanje najbolje moguće nege

Prilikom pružanja pomoći pri inkontinenciji najvažnije je da se osoba o kojoj vodite brigu fizički i emotivno dobro oseća, a to možete da postignete pomoću proizvoda koji obezbeđuju maksimalnu negu i sprečavaju pojavu negativnih sporednih efekata koje izaziva inkontinencija. Situacije u kojima dolazi do isticanja mokraće, buđenja na mokrom dušeku ili iritacije kože imaju fizičke i emotivne posledice i oduzimaju vreme.

Koji su to onda faktori koji pomažu da se izbegnu ovakve posledice?
• Proizvodi za zaštitu koji brzo upijaju mokraću štite kožu i samim tim otklanjaju neugodan osećaj vlažnosti ili natopljenosti
• Dizajn koji vodi računa o individualnom fizičkom i mentalnom stanju osobe o kojoj vodite brigu povećava udobnost koju ovi proizvodi pružaju i smanjuje njihovu potrošnju
• Manje vlažnosti podrazumeva manji rizik od iritacije kože – posebno ako osoba o kojoj vodite brigu mora dugo vremena da sedi ili leži zbog invaliditeta ili povrede.
• Ako je potrebno presvući osobu sa inkontinencijom koja može samo da leži, proizvodi namenjeni za to će smanjiti opterećenje na leđima negovatelja i rizik od povreda
• Što je manje isticanja to je manji rizik buđenja na mokrom dušeku
• Manje isticanja znači manje uznemiravanja tokom noći za vas i za osobu o kojoj vodite brigu
• Manje isticanja znači manje neplaniranog presvlačenja i veša za pranje
• Manje isticanja znači manji strah od osećaja posramljenosti i povlačenja iz društvenog života
• Smanjena iritacija kože smanjuje potrebu za dodatnim lečenjem kože
• Indikator vlažnosti može da smanji broj nepotrebnih presvlačenja
• Pronalaženje proizvoda sa odgovarajućim stepenom upijanja i veličinom za osobu o kojoj vodite brigu: nije neophodno da se odmah odlučite za proizvode sa najvećim stepenom upijanja, ali možda će vam biti potrebni različiti proizvodi za dnevnu i noćnu upotrebu. Zašto ne biste probali besplatan uzorak?

Efektivna nega znači da morate da izaberete proizvode za inkontinenciju uzimajući u obzir sve prethodno navedene faktore, obezbeđujući osobi o kojoj vodite brigu maksimalnu udobnost i svodeći na minimum vreme i fizički napor koji podrazumeva pružanje pomoći pri inkontinenciji u sveukupnom periodu nege. Ukoliko smatrate da proizvodi koji su vam trenutno prepisani ne daju željene rezultate, onda bi trebalo da razgovarate sa svojim zdravstvenim savetnikom o alternativnim rešenjima.

U odeljku Prednosti koje nudi TENA otkrijte u kojoj meri je TENA posvećena razvoju proizvoda kako bi se obezbedila najbolja moguća nega.

Probajte našu pretragu proizvoda da biste pronašli odgovarajući proizvod za sebe i osobu kojoj je potrebna pomoć.