Šta je to ekonomična nega?

Ne možete da odredite cenu nege koju pružate osobi sa inkontinencijom, ali ovaj problem možete da tretirate tako da ujedno poboljšate kvalitet i ekonomičnost nege koju pružate. Ovaj odeljak predstavlja praktični vodič u kojem su objašnjeni faktori koji utiču na kvalitet nege, ali i na ukupnu cenu pomoći pri inkontinenciji.

Pružanje najbolje moguće nege

Prilikom pružanja pomoći pri inkontinenciji najvažnije je da se osoba o kojoj vodite brigu fizički i emotivno dobro oseća, a to možete da postignete pomoću proizvoda koji obezbeđuju maksimalnu negu i sprečavaju pojavu negativnih sporednih efekata koje izaziva inkontinencija. Situacije u kojima dolazi do isticanja mokraće, buđenja na mokrom dušeku ili iritacije kože imaju fizičke, emotivne i ekonomske posledice.

Koji su to onda faktori koji pomažu da se izbegnu ovakve posledice?

• Proizvodi za zaštitu koji brzo upijaju mokraću štite kožu i samim tim otklanjaju neugodan osećaj vlažnosti ili natopljenosti
• Dizajn koji vodi računa o individualnom fizičkom i mentalnom stanju osobe o kojoj vodite brigu povećava udobnost koju ovi proizvodi pružaju i smanjuje njihovu potrošnju
• Manje vlažnosti podrazumeva manji rizik od iritacije kože – posebno ako osoba o kojoj vodite brigu mora dugo vremena da sedi ili leži zbog invaliditeta ili povrede.
• Ako je potrebno presvući osobu sa inkontinencijom koja može samo da leži, proizvodi namenjeni za to će smanjiti opterećenje na leđima negovatelja i rizik od povrede
• Što je manje isticanja to je manji rizik buđenja na mokrom dušeku
• Manje isticanja znači manje uznemiravanja tokom noći za vas i za osobu o kojoj vodite brigu
• Manje isticanja znači manje neplaniranog presvlačenja i veša za pranje
• Manje isticanja znači manji strah od osećaja posramljenosti i povlačenja iz društvenog života
• Smanjena iritacija kože smanjuje potrebu za dodatnim lečenjem kože
• Indikator vlažnosti može da smanji broj nepotrebnih presvlačenja
• Pronalaženje proizvoda sa odgovarajućim stepenom upijanja i veličinom za osobu o kojoj vodite brigu: nije neophodno da se odmah odlučite za proizvode sa najvećim stepenom upijanja, ali možda će vam biti potrebni različiti proizvodi za dnevnu i noćnu upotrebu. (Zašto ne biste pokušali sa besplatnim uzorkom?)

Ekonomična nega se ne odnosi samo na cenu određenog proizvoda, već i na proizvod čija veličina, stepen upijanja i dizajn odgovaraju pojedincu o kojem vodite brigu, kao i na pravilno stavljanje proizvoda tako da se ta osoba oseća udobno i sigurno što vas oboje čini zadovoljnijima u emotivnom, fizičkom i ekonomskom pogledu.

U odeljku Prednosti koje nudi TENA otkrijte u kojoj meri je TENA posvećena razvoju proizvoda kako bi se obezbedila najbolja moguća nega.

Probajte našu pretragu proizvoda da biste pronašli odgovarajući proizvod za sebe i osobu kojoj je potrebna pomoć.