Šta biste želeli da saznate o nezi osobe sa problemom inkontinencije?

Inkontinencija se javlja samo kod veoma starih osoba, zar ne?

Saznajte istinu

Razumevanje problema slabosti bešike i razgovor o tome može da predstavlja prvi korak ka uspešnoj kontroli tog poremećaja. Zbog toga smo sakupili korisne informacije koje će pomoći vama i vašim bližnjima da sagledate inkontinenciju i da je kontrolišete.

 • Činjenica... ili zabluda?

  Postoji mnogo verovanja u vezi sa inkontinencijom. Rešite naš kratak i jednostavan test da biste razdvojili činjenice od zabluda.

 • Koji su uzroci inkontinencije?

  Nepokretnost… oštećenje nerava… određeni lekovi... Ovo su samo neki od brojih pokretača inkontinencije.

 • Saznajte više o različitim tipovima

  Kao što postoji mnogo uzroka, postoji i mnogo tipova inkontinencije, uključujući funkcionalnu, stresnu i nagonsku inkontinenciju. Pomozite osobi o kojoj vodite brigu da prepozna svoj tip.

 • Šta možete da učinite da biste pomogli osobi sa inkontinencijom

  Postoji mnogo načina na koji možete da omogućite kvalitetniji život i sebi i osobi o kojoj vodite brigu, od ohrabrivanja te osobe da razgovara sa vama o tome kako se oseća, preko obraćanja pažnje na stvari kao što je unos tečnosti, do upoznavanja sa dostupnim proizvodima i tretmanima. 

 • Ekonomična nega

  Da li ste znali da su proizvodi koji obezbeđuju maksimalnu negu u stvari najekonomičniji? Saznajte kako

 • Najbolja rešenja za negu

  Proizvodi koje izaberete mogu da utiču ne samo na udobnost osobe sa inkontinencijom, već i na vas kao negovatelja. Pogledajte kako

 • Najčešća pitanja

  Ako imate još pitanja u vezi sa negom osobe sa inkontinencijom, odgovore možete pronaći u našem odeljku „Najčešća pitanja“. Možete i da na forumu za diskusiju pokrenete temu u kojoj će učestvovati drugi negovatelji koji su se možda našli u sličnoj situaciji i imaju neke korisne ideje koje žele da podele sa ostalima.